Kan man vara tröttare?

Nepp.. verkligen inte, framförallt inte om man varit uppe sedan 6 och ikväll tagit hand om 8 stycken halvt bongstyriga miniorer själv. Så det börjar bli dags för en fin dusch nu och sen i säng och se PB och sova. Så detta blogginlägger blir inte alls för långt nu om jag ska hinna duscha innan 22 då PB börjar.. Nej ska kila nu..

Puss hej alla!

Ciao!
/Phie

Skillnaden mellan invandrare och svenskar?

Ikväll fick jag värsta tankeställaren när jag träffa en polare och vi kom in på just ämnet ovan..

Sverige är ett I-land, och länderna i afrika är U-länder.. Ett I-land och U-land går inte att jämföra även om man så gärna vill göra det. Eftersom skillnaderna därmellan är enorma. Jag förstår om det finns många människor utifrån som ser sverige som ett bra land att komma till. Men på ytan ser vi ut att ha det underbart bra på ytan men tittar man närmare ner i djupet så är Sverige inte så bra som man tror egentligen.
Jag är helt och hållet för att människor med krig och förföljelse i sitt egna land kommer hit till Sverige. Men samtidigt så tycker jag att de inte riktigt respekterar oss svenskar. De menar att de ska få leva på samma sätt som därifrån de kom.. Men hallå ja! Har vi i sverige inte redan vårt sätt att leva? Jag tycker att de som kommer hit ska åtminstone försöka lära sig vårt språk. För som det ser ut idag så måste vi agera tolkar åt de som inte kan svenska. Rätt till dem som säger att svenskaspråket är oerhört svårt att lära sig. Men försöker man inte ens så har jag svårt att förstå vad man överhuvudtaget gör här? Men iofs för att kunna kräva att invandrare ska kunna lära sig svenska och acceptera det svenska sättet att leva måste vi kunna erbjuda utbildning, och då krävs kunskap och pengar vilket varken socialdemokraterna ELLER moderaterna, den nuvarande regeringen kan se. Jag påstår inte heller att det ska ske på en natt för det tar tid, men vi måste börja dra i tråden som leder till något vettigt.

För att kunna bibehålla den fina standard som vi egentligen har i Sverige, då måste vi försöka göra åt det problemet som finns fortast möjligt. Att människor utifrån måste förstå och respektera oss men det ger oss inte rätt att klanka ner någon annan för att de anses ha det sämre än svenskarna.

Åsikter?
Kommentera!
Ciao!
/Phie

Verklig ångest..

USCH!!! Värsta ångesten idag.. sov oerhört dåligt natten till idag med massor av mystiska drömmar och massa mög.. Det handlade om sånt idiotmög sedan i lördags då..

En kväll som hade kunnat sluta lite bättre än vad den gjorde enligt min mening.. Värsta jävla ångesten idag fan.. En gång men ALDRIG mer är just tanken.. Ska väl unvika spriten ytterligare 5-6 månader.. även om jag själv känner mig själv kommer det gå max en. Då det e valborg och sånt i slutet av denna månaden.. men men

konstaterande är iaf att mina favojeans är mer eller mindre förstörda =(.. aja.. får väl se till att doppa ner dem i klorin eller ngt..

See ya!
/Phie  

Allsvensk premiär och utgång..

Igår var det återigen dags att inta platsen framför tv:n och se den första allsvenska premiären mellan förra årets mästare IF Elfsborg och Malmö FF. Ytterst bra spelat i första halvlek fram tills Dixon (vårt nya nyförvärv till Malmö denna säsongen blir skadad.. ) Strax innan Dixon måste lämna planen i smärtor så spelar dock Malmö till sig 1-0.

Men sen faller vårt spel till mitt förförande :/, så i slutändan spelar vi 1-1 i denna nu allsvenska premiär. Nästa match spelas på malmö stadion den 16 april men då kan jag inte se den :S.

för er som missat det så jobbar jag inte längre söndagsmorgnar, så igårkväll blev det påskfest på Arom. Så det blev förfestande hos mastern... tsm med en del najsa människor, mastern, phie, nitchy, greken, emelie och finnen. Fast konstaterande är att apelsinjuicedrinkar smakar för sött och är inte alls gott. Aja, väl på arom blir det plåtande av mingelfotograferna fast bilden är sjukt ful så jag gärna sjunker genom jorden.. Och även ikväll har jag konstaterat att faktiskt tom 5 av 6 personer som var med ut igår hamnade i fokus hos mingelfotograferna, om detta är bra eller dåligt.. berorende på smak låter jag vara osagt... det handlar lite grann om var det inte mer människor än så på arom igårkväll :P  

Nock!
Ciao!
/Phie

Varför blir ingenting som det var tänkt?

Vi planerar så oerhört mycket i våra liv men vad tjänar det till? När det ändå aldrig blir som vi planerat? Varför då ödsla hundratals timmar i livet åt att planera? Varför inte låta impulsiviteten styra allt? Låt säga, vi får för oss att vi vill göra en viss sak, men inte kan göra den rakt upp och ner..? Vad gör vi då? JO PLANERAR! Men det slutar trots det inte som det var tänkt..

En annan grej är att väldigt många trånar efter någonting de inte har själva..
Tänk er, ni rör er på stan och ser den sötaste flickan med flest kassar kring benen än någon annan har på gatan. Det gör att vi vill ha det där söta ansiktet och viljan att ha råd att shoppa lika mycket som hon gör. Vi vill alltid ha det som vi inte kan få.. Varför helt enkelt inte nöja sig med det vi har istället?

Puss hej!
Ciao!
/Phie

RSS 2.0