Valborg

Halloj!

Vad ska ni hitta på idag då, när det e valborg?

Själv har man änsålänge idag, snackat med skatteverket imorse.. *måste måste skicka in deklarationen snart..*, pluggat organisationsteorimojs.. börjar bli såååå tråkigt faktiskt.. , tagit en promenad med mamma, och pluggat ännu mer.. känner mig dock helt omotiverad o skriva tentatråk på fredag, så det får väl gå som det själv vill har jag en känsla av.. orkar helt enkelt inte bry mig.. har nämnligen precis tagit mig igenom powerpoint anteckningar + egna anteckningar från föreläsningarna, men det var juh inte helt bra sammankoppling då en del grejer hade blivit ihopblandade med varandra.. men men..

nu strax e det dags för dusch, klä på sig, röja undan i sängen och sen försöka bege mig till en kär vän på grillparty. =)  Men jag misstänker att det kommer bli en tidig kväll då jag måste upp o plugga lite till imorgon, men än e det ett par timmar tills dess.

Men vi hörs!
Ciao!
/Phie

Låååååång promenad..

kom nyss hem från en lagom lång promenad med mamma.. :P haha riktigt mysigt och va ute i detta härliga väder faktiskt, kan bara hoppas på att det stannar iaf ett par dar till. =) Men nu strax e det dags för käk, börjar bli hungrig.. och sen börja plugga och läsa ut tråkboken "organisationers vardag - sett underifrån".. bara massa flum..

Vad gör ni ikväll?

Puss
Ciao!
/Phie

Phies - måndag den 28 april

Godmorgon!

Vakna upp idag redan vid tjugo i åtta när pappa skulle sticka till jobb.Men jag vart inget sugen på o gå upp då så man sov vidare till kvart över nio.. Någon gång där emellan fick man sms också men orka inte bry sig något nämnvärt av det. Men sen man vakna för en timme sen då.. ätit frukost, betalat tråkräkningar har man gjort.. sen kom jag o tänka på att det vart länge sen jag uppdaterade bloggen..

Men min dag idag är inte så värst inspirerande och berätta om.. då det enda som kommer hända är att jag strax ska sätta mig och plugga en hel del, då jag skriver tråktenta på fredag. Sen så blir det derby HIF-MFF ikväll på o´learys med en kompis.. men iaf så hörs vi nog..

Puss ciao!
/Phie


En vanlig dag "nästan"

Min dag idag gick väl inte riiiiktigt som jag tänkt mig.. men det finns en och annan anledning till det, men vad är för privat. Min planer idag var att vara på scouterna men fick ett akutsamtal som gjorde att jag var tvungen och dra därifrån redan innan lunch, men som sagt.. vad det handlar tänker jag inte berätta.. Utöver det så var träning inplanerat och lite plugg, tror ni ngt av det blev gjort? *skakar på huvudet* .. det blev inte det nej.. så det e och rycka upp sig imorgon och fixa. =)

Annars har det nog inte hänt jätte mycket skoj de senaste dagarna direkt.. vart i skolan i torsdags.. träffa N på kvällen och sen så vart vi i malmö igår em...

tidigt imorse (4-tiden) vart jag tvungen o gå upp.. anledningen var att mina kära föräldrar och syster skulle åka till kastrup och därifrån vidare till portugal på solsemester.. en aning glad e jag att jag inte följde med faktiskt då de verkar ha ganska kallt där.. vart molningt och lite kallt där idag nämnligen..

En sak till jag kan nämna, jag har sökt jobb (WOW! :P) som äventyrskollo ledare 2008, och jag har fått jobbet =D. Ska bli så kul faktiskt.

Dags o avrunda och se fortsättningen på filmen på kanal 5..

See ya!
CIao!
/Phie


tröttsam dag..

Helt ärligt, jag fattar ungefär nada just nu.. har försökt plugga all day men jag blir bara så förbaskat trött så fort jag öppnar boken.. orkar inte ens titta på den.. :S så idag har varit en dag med försöka plugga och hitta saker o ting som e uppiggande.. men ack ack.. det har inte gått så bra vissa stunder ändå.. så nu ska jag väl försöka käka lite och sen ta mig ut en sväng..

vi hörs!
Ciao!
/Phie

Nya tag idag..

en del som hänt idag faktiskt.. vart uppe tidigt också. :P så tidigt som strax innan 7.. enda anledningen är att jag vart i skolan.. mellan 10-12.20.. för att sen komma underfund med att jag inte kunde köpa ngn mat på subway.. hade nada pengar.. så jag kommer hem vrålhungrig vid 3, äter, pluggar och drar sen o hämtar fler majblommor och sen träna.. ojoj vad gött det träningspasset var. =) kommer hem igen för ngn timme sen, äter lite till och hoppar in i duschen och det är därifrån jag kommer nu.. :)

Men vet ni vad... DHW börjar på kanal 5 nu.. see ya!

/Phie

P.s min dator ska in på lagning, tangentbordet faller snart samman.. :S. d.s

Tänd ett ljus för Engla!

Usch!
Tyvärr är det först nu jag har begripit vilken tragedi detta har blivit, men fly förbannad är jag trots det. Att en människa kan vara så ondskefull har jag svårt att förstå.

Därför har jag låtit ett ljus brinna i fönstret den senaste timmen för Engla!

Rest In Peace


Delta i en tävling..

det är vad jag har gjort, för att få ny design på min blogg.. =)

Vill ni också delta?

Klicka här för att komma till sidan.

/Phie

Lite gjort, dags o duscha :)

(X) Äta frukost                                       

  • Duscha (ska bli otroligt skönt)  NU ! :D
  • Röja rummet (inge roligt direkt)
  • (/) Plugga (organisationsteori.. blääääää!)

  • Klippa mig =) (LÄNGE sen, ska bli riktigt skoj.. ni får se bilder senare..)
  • Träna (Dags igen, ska iaf träna 4-5 ggr i veckan fram till sommaren..)
  • och seglingen... (barnen ska också tas om hand..)

  • Efter ha ätit frukost, läst tidningen och pluggat i ungefär 1½h är det dags och hoppa in i duschen och göra sig klar. Ska va hos frissan om en timme.. ni får bilder senare om hur det blev. *lovar*

    Hörs!
    Ciao!
    /Phie


    Godmorgon... godmorgon..

    Nu äntligen har man vaknat utvilad och glad.. ganska skönt och sova ut faktiskt.. :) så vad händer idag då?

    • Äta frukost
    • Duscha (ska bli otroligt skönt)
    • Röja rummet (inge roligt direkt)
    • Plugga (organisationsteori.. blääääää!)
    • Klippa mig =) (LÄNGE sen, ska bli riktigt skoj.. ni får se bilder senare..)
    • Träna (Dags igen, ska iaf träna 4-5 ggr i veckan fram till sommaren..)
    • och seglingen... (barnen ska också tas om hand..)

    Ojdå.. det blev ganska mycket jag skulle göra idag trots allt.. hmm.. aja, det går det med. Nej usch, ska jag hinna med allt det där så får jag nog sätta fart och gå o äta frukost.. :)

    Men godmorgon på er!
    Vad ska ni göra idag?

    Puss!
    Ciao
    /Phie


    Sjösättning.. känslor..

    Tjoho...

    ajajaj, jag lova tyvärr för mycket i fredags att jag skulle berätta om filmen jag såg då.. jag kan tyvärr säga att filmen inte var ngt jag kan rekommendera. Omtalade filmen är alltså Lucky you.

    Annars så igår, var det dags att sjösätta båtarna. gick jättefort att få dem i sjön åtminstone. Sen så fortsatte dagen med att polera och måla en av följebåtarna. blev tillslut klara med det och kom iväg hemåt. Väl hemma blev det bad för att försöka lösa upp målarfärgen som fastnat på fingarna och under naglarna.

    långt om länge vart all färg borta. duscha snabbt och sen så klä på sig, in till stan och träffa N för att bege oss hemåt igen för att hinna käka middag och fixa iordning oss innan utgången igårkväll., En kväll som slutar lagom gott med lagom mycket dricka. men tyvärr för mycket känslosamtal som jag inte klarade av... kommer hem vid halv fyra imorse.. går o lägger sig ganska omedelbart, somnar och vaknar upp igen halv tio med värsta magonten, en sån magont där jag vet att jag kommer må rent ut sagt SKIT. vilket jag också gjorde.. tog iofs bara ett par timmar innan man kan lägga sig ner och kunna slappna av och somna.. vaknar hör o häpna upp ca 15.30 (?!) med ganska glatt humör. så det blir och duscha och sen ta en promenad inåt stan för att hitta ett trevligt fikaplace men hamnar tillslut på subway :) god mat men inte riktigt vad vi hade tänkt från början så att säga. 

    Ikväll händer det inte speciellt mycket.. Kustbevakarna och SSRS går i bakgrunden på tv:n men annars händer det inte alls mycket..

    Jag vet inte hur mycket ni har hört om de senaste om den lilla tjejen Engla i Stjärnsund i Dalarna? Här kommer åtminstone en artikel www.aftonbladet.se/nyheter/article2248365.ab, där den 42-årige mannen erkänner att han har fört bort och mördat Engla och en annan kvinna. Jag vet inte men det händer nästan för mycket sånt här nu känns det som. HUH!

    Puss!
    Ciao!
    /Phie

    Filmtajm!

    Jag snacka juh tidigare idag om att jag skulle hyra film, så blev det också.. så nu ska strax "Lucky you" spelas upp i dvd-spelaren. =) så jag hör väl av mig efter den och berättar hur den var.. =)

    Annars ikväll har jag skrivit färdigt det där CV:t jag också snackat om tidigare idag.. dock med pappas hjälp nu i slutet för att få ihop det riktigt bra men nu är det iväg skickat och nu e det väl bara o hoppas. Ska även se till o komma ihåg och ringa en gammal arbetsgivare i början av nästa vecka för att se om man kan få jobb där i sommar.

    Aja, nog snackat,
     
    FILMTAJM HERE I COME!!


    /Phie

    lång promenad..

    kom precis hem från en lång promenad med mamma. :) riktigt mysigt faktiskt.. dock så blev det ingen träning idag. orka inte när jag väl duschat innan.. kände mig så omotiverad så det inte vart klokt. men nu blir det väl strax ett o annat skoj,

    fundera dock på om man skulle ta sig ner till mobilia och hyra film ikväll eller vad man ska.. för det får bli en hemmakväll då jag ska till scouterna imorgon.. och samla ihop lite timmar :P. det e dessutom sjösättning imorgon... ganska najs, dock så ska jag försöka vara därnere redan 9 imorgon, (utan sjösättning etc, börjar dagarna först 10). Men iofs man slipper stiga upp 3h innan jag ska vara där nere.. :P som man hade behövt om man skulle te skolan..

    aja, nyponsoppa och godis och film ska fixas nu.. så jag får avrunda..

    ciao!
    /Phie

    Seg dag..

    usch! längesen man kände sig såhär seg faktiskt.. =( vart uppe imorse och fixa lite mat som ska ätas ikväll.. hoppas det blir gott åtminstone. Gick o la mig en stund för o se om man skulle kunna bli lite piggare men det sluta med att jag somna. så här e man nu och vet inte rikigt vad man ska göra med dagen.

    Försöker skriva ihop ett vettigt CV till ett jobb men det går så långsamt framåt att jag misstänker att det inte kommer bli ngt. men det blir väl snart en snabbdusch innan man drar till gymmet och hoppas att det blir ngt vettigt gjort senare i em.. så hej svejs!

    /Phie

    vår och städa..

    Till slut är äntligen våren här.. (nästan)

    Om det inte varit såförbaskat kallt på kvällarna och temperaturen hade kunnat stiga över 10 grader ngn gång så hade det varit vår för mig nu.. men inte riiiiiiiktigt än.. tyvärr.. men hoppas verkligen den är på gång snart annars kommer det kännas meningslöst att plocka fram vårjackan..

    Men iaf, eftersom en intensiv tentaperiod precis har lagt sig så passa jag på att sova ut idag.. sov väl ungefär 11h tror jag.. såååå skönt :D men då e juh problemet istället nu att jag e pigg och inte sugen på att sova.. dilemma det där.. framförallt om man ska vara i skolan hela dan imorgon...
    så det blev till att städa undan allt möjligt mojs och framförallt kunna ta sig in över golvet utan att snubbla på ngt.. vilket man nu sprungit runt o gjort i ungefär 2-3 veckor.. sedan man städade undan senast. det blev även ett par tvättmaskiner tvättade, då man i princip inte har några strumpor att ta på sig.. haha.. ett problem att vara utan strumpor faktiskt, borde väl ta en tur till ullared eller bo olsson i tomelilla och inhandla ett 30-tal så man har.. :P haha..

    aja.. i övrigt så vart man o träffa en kompis som det vart ett tag sen man såg, det blir alltid så intressanta diskussioner med henne. mestadels så kommer man in på samhällsfrågor, fråga mig inte hur det går till då jag inte är jätte intresserad av det ämnet men det blir ibland riktigt trevliga diskussioner iaf.

    Vi hörs!
    Ciao
    /Phie


    Dålig uppdatering.. whops!

    Ja jag vet, jag e en usel bloggare.. ska sätta fart och ändra på det tror jag. Men en snabb uppdatering vad som hänt den senaste tiden då.. egentligen inget intressant alls förutom..

    senast jag skrev, vart det påsk.. resten av den veckan bestod av att vara så osocial som möjligt iom att jag bara satt hemma o plugga 24/7 ungefär med värsta tråkförkyldningen..

    Skrev tenta på fredagen.. den tentan trodde jag skulle gå fort o skriva. men tji fick jag och satt där i hela 5h.. och så missa man såklart tåget hem 14.23 och fick ta nästa..

    till på köpet var man helt död och vart inget sugen på ngt men trots det så stack man till HBG.. tog en lugn kväll med tv och film,. såg äntligen jumper.. den vart inte så bra som jag trodde den skulle vara men ja.. what ever.. ha! sen så på kvällen fick jag o N för oss att tvätta sängkläderna vi skulle sova i.. för det första var jag juh inte i HBG förrän ca 21.30 och hemma hos N 22.. så då kan ni tänka när vi kom i säng..? Inte?  vid 2.20 var ÄNTLIGEN sängkläderna tvättade och tillräckligt torra att sova i.. jag ska nog se till o läsa bruksanvisningar liiite bättre nästa gång men vi skyller på att jag vart trött.. (hade vart vaken sen 05.15).. så jag var helt slut när vi gick o la oss.. vaknar upp på lördag morgon. ca 13... :P

    första sovmorgonen på JÄTTE länge dock.. behövdes absolut.. så käka frukost och sen ta sig hem så fort som möjigt då tanken var att plugga statistik, men ja.. det blev ingen statistikpluggande den kvällen kan jag säga.. haha.. så söndagen gick åt att se reprisen av finalen i let's dance och plugga statistik.. jag tror jag satt o plugga ungefär 6-7h den där dagen..

    på måndagen dags för ny kurs.. organisationsteori.. jag säger bara HERREGUD!! hur fan ska jag orka ta mig igenom de närmsta 5 veckorna?? För verkligen.. det e rena rama sömnmedelet... :S

    iaf, måndag em går åt att hämta biljett till den allsvenska premiärmatchen MFF-IFK GBG på kvällen.. åka till optikern.. och plugga statistik.. och missförstånd mellan mamma och mig..

    Det där med missförståndet mellan mamma och mig kanske ska förklaras lite bättre. för det första kan man juh säga att jag vart vaken sen 5 på morgonen.. inte helt klartänkt alltså och jag sitter o pluggar när mamma kommer hem med syrran.. så, klockan vart väl ungefär 17.00 då, (matchen börja 19.45), och mamma kommer in och frågar..
    M:"hej, är det okej om jag städar färdig innan jag lagar mat...?"
    J: "Jaja, gör det men jag måste sticka om 1½h.. "
    M: "Men då hinner jag juh inte laga mat hur jag än gör".. Mamma har då tolkat 1½h som en ½h..
    J: (fortfarande inne i mina studier) "Jaha ja.. men då får jag väl äta pizza istället då.. "
    M:"Det får du nog göra ja.. "

    50 min senare...

    M: "Jag vet inte hur du tänker .... jag trodde du skulle sticka om ½h"
    J: "Meeee... jag sa juh 1½h..."
    M: "Men då har jag juh lagat för lite ris för att du också ska kunna äta.. "
    J: "Men jag ska äta pizza"
    *rusar ut i köket och plockar fram pizzan som blev över helgen innan ur kylen och tänker stoppa in den i micron*
    M:" Meeeen, sådär kan du väl inte göra?"
    J: "Nähä.. varför inte de då..?"
    M: "men jag ska göra färdigt maten.. "
    J: "Gör det då.. "
    *Ställer ifrån mig tallriken med pizzan och går in och tänker fortsätta studera..och mamma följer efter..*
    M: "Men värm du din mat då.."
    J: "Nää... gör du det, jag kommer sen.."
    och mamma fortsätter käfta en stund.. men lagar tillslut till maten som syrran o hon skulle äta.. sen går jag ut och lagar till maten och sätter mig o äter..

    Att det kan bli sådan turbulens bara för att man inte uppfattar en sak..

    Senare på kvällen vart det dags för fotbollsmatchen, sticker hemifrån ca 18,30.. och e på stadion ungefär 19.10-19.15.. En lagom trevlig match förutom att vi endast lyckas skrapa med oss 1 poäng från premiären.. lite synd dock. Stort polispådrag både på och utanför arenan iaf. Sticker hem och går o lägger mig..

    tisdag.. föreläsning mellan 10-12.. och sen mellan 13-16 sitter man på skolan och gör färdigt bokslutet som skulle göras i förra kursen men inte vara inne förrän fredag 4/4.. lite turbulens kring det där idiotiska bokslutet åtminstone.. som troligen behövs göras om kan jag säga.. för det blev nog ngt fel ngnstans men just då orka jag inte bry mig.. :P

    kommer hem vid halv sju, lagar mat. sätter mig o käkar.. och vilar en stund.. sen runt 19.30 sätter jag mig och börjar plugga.. fram till ca 22..

    onsdagmorgon, vaknar 5, för att sticka till skolan och plugga statistik.. (har inga föreläsningar), i skolan 8 och börjar plugga ca 8.30.. efter man snackat med ett par kursare om resan med skolan.. kommer fram till att man kanske ska följa med.. :P bestämmer sig för att göra det.. och sen börjar man plugga.. och där sitter man hela förmiddagen.. sen på em sitter man inne i en kursares klassrum och räknar istället.. drar hemåt vid 15.. och hemma vid 17.. käkar och sätter sig sen o pluggar ytterligare ett par timmar..

    torsdag.. i skolan mellan 10-13.. kommer hem och pluggar.. och pluggar och pluggar..

    fredag.. vaknar vid 9, kunna sova ut liite iaf.. och sätter sig och pluggar och pluggar.. runt 18 tycker jag det vart nog o lägger av..

    Lördag.. vaknar ca 8.30.. käkar frukost.. och sätter sig och börjar plugga.. lagom segt.. så runt 12 bestämmer man sig för att komma ut och iväg o handla lite tills imorgon.. träffar S o M på mobilia.. trevligt trevligt.. planerar ev utgång nästa helg.. därefter kommer hem, pluggar lite till och matchen DIF-MFF går på tv.. så man ser den.. och pluggar ännu lite till.. innan middagen.. sen efter middagen.. tänker jag.. nu jävlar får det vara nog.. nu får det gå som det själv vill imorgon.

    Det e väl ungefär sådär min senaste vecka sett ut..

    Kan juh säga att jag har pluggat mycket.. vet inte vart all energi kommit ifrån.. men i vilket fall så.. känner jag mig säker på mycket men inte allt.. kommer ihåg statistik I tentan jag skrev för ungefär 5 veckor sen.. den var jag bombsäker på i princip all räknegrejs.. men då hade jag pluggat i ungefär 1 månad på det och nu har jag pluggat statistik II i en vecka.. lite skillnad va?

    Usch nej.. klockan sååå mycket??
    Ajdå.. jag borde säga godnatt och wish me luck tomorrow!! :P

    så godnatt!
    Puss ciao!
    /Phie


    RSS 2.0